Expozitia Louis Vuitton / Marc Jacobs de la Paris

Unul din principalele obiective pe care le-am tintit la Paris a fost deja faimoasa expozitie aniversara Louis Vuitton/Marc Jacobs.

O experienta extrem de interesanta pentru mine si un loc de vizitat pentru toti cei care au ocazia in timpul ramas pana la inchidere (adica 16 septembrie 2012).

Aceasta prezinta personalitatile emblematice ale casei Louis Vuitton. Pe de o parte fondatorul din 1854, cel care a dat numele brandului, pe de alta, Marc Jacobs, directorul artistic al casei inca din 1997. Este de fapt o analiza a celor 2, a celor 2 perioade esentiale pentru dezvoltarea modei din fiecare epoca: cea a industrializarii pentru primul, iar pentru al 2-lea, globalizarea.

Am cules cateva citate, direct din sanul expozitiei, ce mi s-au parut reprezentative pentru ce inseamna astazi Louis Vuitton.

” Certes, plus d’un siecle separe Louis Vuitton de Marc Jacobs, mais touts les deux se rejoigent par l’execellence de leur demarche creative.”

„Louis Vuitton developpe son entreprise au prix d’un dur labeurou le travail bien fait este intimement lie a un intelligence pragmatique.”

” Le sac este le star chez Louis Vuitton, c’est l’heritage de la maison.”

„A l’heritage lineaire et rationnel de Louis Vuitton repose l’eclectisme et la poesie de Marc Jacobs.”

Expozitia este gazduite de Arts Decoratifs, care se gaseste pe Rue Rivoli, 75001. Este exact langa muzeul Luvru, in prelungirea sa. Cel mai usor de ajuns este cu metroul, iar statia cea mai apropiata este Palais Royal (la fel de ok sunt si Tuileries sau Louvre-Rivoli, dar de la cele 2 mai este de mers putin pe jos, pe cand prima este exact acolo).

Pentru cei pana in 25 ani, intrarea este gratuita, pentru restul 9.5 Euro.

3 thoughts on “Expozitia Louis Vuitton / Marc Jacobs de la Paris

    • admin says:

      Si eu am tinut musai sa ajung, stiam ca ma va impresiona, nu a contat f mult pretul, insa surpriza a fost mare ca la intrare sa imi spuna ca pot intra linistita :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>