Expozitia Helmut Newton din Paris

In timpul weekendului petrecut la Paris am vizitat o alta expozitie extrem de interesanta, pe care o bifasem de mai mult timp in itinerariul meu.

Recunosc faptul ca nu sunt o impatimita a fotografiei. Admir fotografiile bine facute, insa sunt departe de a fi un specialist. Numele Helmut Newton mi-a ramas intiparit in memorie cu ceva timp in urma, rasfoind o revista de profil.

Pentru cei care nu stiu inca despre cine este vorba, Helmut Newton a fost un mare fotograf, ce a trait intre 1920 si 2004. Evreu de origine, s-a nascut la Berlin, de unde a emigrat mai tarziu in Australia.

Pasionat de arta fotografica, si-a cumparat primul aparat la varsta de 12 ani, iar de atunci, legatura sa cu fotografie este neintrerupta.

A devenit extrem de cunoscut dupa ani1950, datorita colaborarilor sale de succes cu revistele de moda Vogue, Elle, Harpers Bazaar.

Stilul sa fotografic este usor de recunoscut chiar si pentru un neinitiat, pentru ca Helmut Newton a imortalizat in mai toate operele sale motive erotice, nuduri, tot felul de fetishuri si accente sado-masochiste.

Expozitia din Paris, din cadrul muzeului Grand Palais, a fost o ocazie pentru mine sa ii cunosc mai indeaproape lucrarile, in care erotismul si frumusetea se impletesc perfect cu moda.

In fotografiile sale din cadrul expozitiei i-am putut admira si  pe Yves Saint Laurent, Salvador Dali, Angelica Houston, Cindy Crawford.

Puteti vizita si voi expozitie Helmut Newton pana la data de 30 iulie 2012.

Pretul unul bilet este de 11 Euro, iar adresa muzeului este 254/256 rue de Bercy
75577 Paris.

Puteti ajunge cu metroul, eu am coborat la statia Champs Elysees – Clemenceau, care este chiar in dreptul Grand Palais. O alta statie foarte apropiata este Franklin- D. – Roosvelt.

 

Poze: Helmut Newton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>