jeansi-2016

Ce jeanși se poartă și ce ar trebui să porți tu

Jeanșii sunt probabil cel mai frecvent item din garderobă, indiferent de vârstă, gen sau sezon. Pentru că fac parte din topul pieselor indispensabile, în jurul lor se învârt mereu o mulțime de discuții, ce se poartă, cum, când, în ce fel?

Iti propun să descifrăm puțin tema jeanșilor în sezonul de toamnă/iarnă 2016, dar nu numai, referindu-mă mai departe la întreaga perioadă actuală.

culottes

Deși anul 2016 a fost invadat, la propriu, de denim, sub toate formele și culorile, nu putem spune că se poartă iar această textură, pentru că ea este o constantă a modei. Totuși, ce s-a schimbat?

In primul rând, jeanșii au ieșit din zona de confort cu care ne obișnuisem și au devenit mai mainstream ca până acum, în sensul în care modelele s-au adaptat atât de mult, încât au devenit potrivite nu doar ținutelor sport-casual, ci și în contexte mai elegante – birou, cocktail..

In al doilea rând, jeanșii anului 2016 și-au schimbat aspectul. Cei mai cool jeanși ai momentului sunt cropped, deasupra gleznei, sau lungi și evazați, în stilul anilor 70.  Aspectul retro, caracteristic perioadei actuale se traduce mai ales prin siluetele evazate ale blugilor.

Talia jeanșilor nu mai este joasă decât rareori, majoritatea modelelor au talie medie (mid-rise) sau înaltă ( high-rise). Depinde de tine ce vei alege, ținând cont de siluetă, însă ține cont că talia mai înaltă alungește și subțiază.

jeansi-talie-inaltaChiar și jeanșii skinny, care au cucerit atâtea garderobe, respectă această coordonată – personal, consider că sunt mult mai ”estetici” și cu siguranță mult mai comozi față de variantele low-rise, însă acest aspect depinde până la urmă de stilul și silueta fiecăreia.

O altă noutate a sezonului, care promite să pătrundă masiv în garderobele noastre, sunt jeanșii brodați. Amintind de același spirit al anilor 70 – îți recomand să arunci un ochi pe show-ul Gucci pentru acest sezon – blugii sezonului au tot soiul de aplicații brodate, florale, puternic colorate, menite să aducă o infuzie hippie în ținutele cotidiene.

jeansi-brodatiPentru cele care preferă modelele clasice de jeanși, stilul mom-jeans este alegerea ideală. Sunt cool, ușor retro, pot fi purtați normal sau suflecați și merge foarte bine atât cu pantofi cu toc, cât și cu încălțăminte joasă. In cazul lor, îți recomand clasicii Levis 501, o variantă atemporală și o adevărată investiție în garderobă.

mom-jeansCa destinații de shopping, încearcă brandurile Levis, J. Brand, Current Elliott, Topshop și desigur, veșnicul Zara.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>